10 september : de markt in Courseulles, de Calvadosboerderij in Arganchy en de Oesterkwekerij in Asnelles

's Morgens ontbijt in het hotel. Daarna aan we naar de markt in het dorp en wandelen in de omgeving. Middagmaal vandaag ook in het hotel.


Normandië en geen Calvados geproefd? Dat kan niet. We bezoeken La Grande Ferme de l' Abbaye de Arganchy. De eigenaar zelf leidt ons rond.

Buiten alle weetjes over de Calvados en het productieproces, vertelt hij ook honderduit over de tweede wereldoorlog. Je zou haast de indruk krijgen dat hij de Duitsers eigenhandig verjaagd heeft. Dat moet je dan wel met een korreltje zout nemen, want in 1940 was hij amper drie jaar.  😏  😏  😏


We hebben nog een afspraak vandaag : bij de oesterkwekerij La Calvadosienne in Asnelles. Het bedrijf is eigenlijk een beschutte werkplaats, maar ze leveren prima kwaliteit! We hebben onze afspraak bewust in de namiddag gepland : met laag water kunnen we tot aan de oesterbanken wandelen.


Avondmaal in het hotel. Om af te sluiten doen we een terrasje of gaan we nog even naar het Stella cafeetje dat we vanmorgen gevonden hebben. De eigenares heeft speciaal voor ons een extra vat Stella laten leveren. En we krijgen korting !!