24 maart : Bonenwandeling

We vertrokken om 14 u vanuit de Parochiezaal in Wezemaal, en dit, zoals elk jaar om alles veilig te laten verlopen, onder het wakkere (??) oog van onze seingevers. Paul Lemmens neemt onderweg de foto's. Die kan je hieronder terugvinden. Paul was ook de man die het parkoers voor ons uittekende. 

Een nieuwigheid : onderweg, tijdens de wandeling, vertelt Katharina Meulemans van de Heemkring ons wat wetenswaardigheden over enkele van de plaatsjes waar we passeren. Eerste stop : recht over de parochiezaal, de pastorietuin.

Daarna begint de wandeling voor echt. In groep en op een rustig tempo, trekken we via de Rigessel en het industrieterrein richting Montfortcollege, voor de traditionele 'jeneverstop'

Gevaarlijk punt : we moeten de Aarschotsesteenweg oversteken. Alles wordt door onze seingevers in goede banen geleid.

Op naar de jeneverstop, de KMVW Streetband staat ons al op te wachten.

Eén of twee (?...) jenevertjes, een paar stukjes muziek, een verhaaltje van Katharina en we kunnen er weer tegen. Terug richting de parochiezaal, weer zoveel mogelijk langs kleine wegen.

Bedankt Streetband, jullie zijn ondertussen een vaste waarde geworden op onze Bonenwandelingen. We rekenen ook volgend jaar op jullie!

We komen aan de 'Kasteelsite', waar Katharina een laatste keer wat historische toelichting geeft. De bijdrage van Katharina en de Heemkring was een toegevoegde waarde op onze wandeling. Zeker voor herhaling vatbaar!

Op naar de parochiezaal, waar de bonensoep wacht! De Jins van Scouts Wezemaal komen ons helpen bij de bediening in de zaal.

Nog een nieuwigheid, na de soep had je de keuze : een hammetje met zuurkool, of een halve kip met appelmoes.

Voor deze 20e Bonenwandeling konden tellen op een kleine honderd wandelaars, en nog een twintigtal extra deelnemers voor het eten. Bedankt iedereen die deelnam.  Speciale dank aan onze seingevers, het keuken- en barpersoneel, de Jins van Scouts Wezemaal, en niet te vergeten de KMVW Streetband en de Heemkring. 

We blijven verder bouwen aan dit succes!