12 augustus : We bezoeken Trier voor we naar ons hotel in Kinheim trekken

Sven, van Lindencars, wacht ons om 7 u op in Wilsele, aan de Sportoase. Een uurtje na ons vertrek al een korte 'sanitaire' stop langs de autostrade, in Barchon. 

Na onze stop, in één trek door naar Trier. We bezoeken er nog voor de middag het amfitheater. Of beter, wat er van over blijft : de stenen van de tribunes zijn door de jaren heen weggehaald door de plaatselijke bevolking, om er huizen en gebouwen mee op te trekken. 

De arena en een deel van de onderkeldering ervan zijn nog wel intact en te bezoeken. Je kan ook wandelen op de hellingen waar zich vroeger de tribunes bevonden.

Na de middag is er vrij bezoek aan het centrum van Trier.                                                         Ons verzamelpunt : de Porta Nigra, een vroegere stadspoort.

We hebben je gezien Mark, zonnebril en verstoppen helpt niet 😁

Trier hebben we verkend, en iedereen is op tijd terug bij de bus om naar Kinheim te rijden, naar ons Hotel Pohl zum Rosenberg. Eens ingecheckt in de kamers is het om 19u tijd om aan tafel te gaan.

                  We eten preiroomsoep 🥣 , schnitsel  🥟 met frieten  🍲 en salade  🥗,                                                                                 als nagerecht een ijsje  🍨

Nog wat nakaarten op het terras van het hotel, en daarna naar de kamers voor onze eerste nacht in de Moezelregio.