Dag 1 - 24 september : we vertrekken naar Straatsburg !

We verzamelen om 6u en trekken richting Frankrijk. Na de tussenstop in Luxemburg op de 'Aire de Berchem', in een ruk naar Straatsburg. De bus mag het centrum niet binnen, dus stappen we uit in het Parc de l'Etoile en dan te voet naar het restaurant, waar we ook in 2006 een eerste middagmaal aten : L' Ancienne Douane.

Voorgerecht : Flammenkuche                   Hoofdschotel : Choucroute d'Alsace                   Dessert : appeltaart

            Met de V.R.I.E.N.D.E.N. op reis ? Daar hoort bootje varen bij. Batorama zorgt voor een stadsrondvaart.                Daarna zet de boot ons af aan het Europees Parlement.

De ingang van het parlement ligt op +/-500m van de kade waar we gedropt werden. Na die korte wandeling een hele reeks veiligheidscontroles ondergaan, alvorens we het enorme gebouw kunnen betreden. 

Onze bus staat kort bij het parlement geparkeerd. Eens iedereen aan boord, vertrekken we naar Riquewihr, naar het Hotel de la Couronne, onze thuisbasis voor de volgende dagen. Parkeren moet op een parking onderaan het centrum van het dorp. Onze bagage wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. Riquewihr is een pittoresk stadje, met traditionele gebouwen. Dus wel zonder lift. Maar het hotelpersoneel stond klaar om een handje te helpen.

Voor het avondmaal gaan we naar een restaurant op een kleine 100m van het hotel : restaurant l'Ecurie. We krijgen er een koninginnenhapje met tagliatelle en als dessert pruimentaart.

We sluiten de eerste dag af in de bar van het hotel. En blijkbaar kennen ze daar OHL?...