free web stats

Vanaf januari 2021 : wij doen mee aan

de zwerfvuilactie in Rotselaar

In 2020 werd de actie omwille van de Corona-maatregelen afgelast. Hopelijk komt er dit jaar opnieuw een globale zwerfvuilruiming.

Maar ondertussen blijven we niet stilzitten : je kan je bij de gemeente opgeven om zelf, of met een paar vrienden (!), op regelmatige basis één of meerdere straten te ruimen tijdens je wandeling. 

Hoe? Heel eenvoudig, je zendt een mailtje naar omgeving@rotselaar.be om je aan te melden.

Je wordt dan uitgenodigd om je handschoenen, fluo-hesje, grijpers, vuilzakken en infobrief te komen ophalen.     Je kan eventueel ook een fluo-hesje van de V.R.I.E.N.D.E.N. bij Willy of Luc opvragen.

Je bepaalt zelf met welke frequentie je zwerfvuil wil verzamelen. Na je tocht, meld je in een berichtje aan omgeving@rotselaar.be  waar je de zakken met zwerfvuil hebt achtergelaten. De gemeente haalt ze daar dan op. Vind je grote of zware stukken, dan kan je op dezelfde wijze signaleren waar ze kunnen gevonden worden.

Willy, Tinneke, Claudy, Paul en Luc hebben zich zo al opgegeven als 'mooimakers'.  Ben jij de volgende ?

26 januari : Willy en Luc doen hun eerste ronde in de Langestraat, Bosweg en de parking aan het station in Wezemaal. Het viel nogal mee : de buit was slechts 3 zakken zwerfvuil.

Wat wel opviel : veel mondmaskers, gewoon op de grond gegooid !

Dat is er toch echt een beetje over !!!🚯🚯🚯🚯

24 februari : Anita en Paul gaan op ronde