Reis Nederland 20 -23 juli 2019

Dag 2 : Nijmegen

Stevig ontbijt in het hotel want we gaan het grootste fietsmuseum van Europa bezoeken. Maar ra-ra-ra, wie zag het aan het ontbijt al niet meer zitten ??

Na het ontbijt is er nog even tijd om de directe omgeving te verkennen

11u : tijd om Velorama te bezoeken. 

Alleen was de Nederlandse verantwoordelijke blijkbaar het uur vergeten. Na een kwartiertje kwam die er eindelijk aan en konden we binnen.

We nemen het middagmaal in restaurant Parkzicht, op het terras!

Na het middagmaal splitsen we in twee groepen

De eerste groep blijft in Nijmegen Centrum : ze bezoeken het muZIEum, een belevingscentrum van blinden en slechtzienden. Je wordt er ondergedompeld in hun pikkedonkere leefwereld...

We hebben enkele foto's van onze wandeling ernaartoe en enkele foto's van na ons bezoek. Er staat er ergens één tussen van ons bezoek binnen. Benieuwd of jullie die foto vinden 👀  👀  👀 ??

De tweede groep gaat even buiten Nijmegen naar het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. Per autobus, en met onze chauffeur, zelfs even over de grens, langs Duits grondgebied  😂   😂   😂.

 

Om de perfecte invalshoek te vinden, is onze fotograaf, de Paul, van geen kleintje vervaard :

hier is hij in de kast gekropen, om die mannen te fotograferen die er juist uitgekomen zijn...

Heb jij onze Paul al gevonden?

Hoog tijd om terug naar Nijmegen te gaan, de Pannenkoekenboot gaat niet wachten. Hoewel, er zijn er die blijkbaar enkelen die liever een ander vervoermiddel willen nemen dan de autobus....

Uiteindelijk is iedereen van beide groepen op tijd aan de kade : de Pannenkoekenboot ligt er nog !

Ons avondmaal pannenkoeken?  Ja : zoet, met suiker, gelei of fruit, maar ook hartig, met kaas, groenten en spek. En alles à volonté !! Het record zou een 40, 45 of 50 pannenkoeken op een uurtje geweest zijn? Dat heeft zelfs Dominique niet gehaald!  Als we het goed onthouden hebben was bij ons het maximum 6 pannenkoeken!

Na de boottocht blijft er nog tijd om Nijmegen wat verder te verkennen