7 tot 9 augustus : we gaan naar Rhein in Flammen

Wel niet evident : alle beschikbare plaatsen op de verschillende boten zijn al 1 tot 3 jaar van tevoren volgeboekt. Wij vinden een busmaatschappij die nog juist voldoende plaatsen heeft voor onze groep. Reizen De Vriendt uit Lebbeke, met die naam zal het wel lukken zeker? Hoewel... 

De eerste dag : we worden opgehaald op het Wezemaalplein. Koffiestop in Aken en dan gaan we door naar Königswinter voor een stadsbezoek. Onze 'chauffeur-gids-reisleider' is blijkbaar vooral 'chauffeur-niks-niks', wij trekken onze plan en nemen het tiental Lebbekenaars die ook op de bus zitten op sleeptouw.De volgende halte : Linz


Daarna reizen we door naar ons hotel in Bad Breising. Reizen De Vriendt had voor alle boekingen gezorgd, en dat hebben we geweten! Er zaten fouten in de kamerverdeling, in het restaurant waren we verspreid tussen alle andere gasten?... Wij zijn beter gewoon als we alles zelf boeken !!!


Tweede dag : eerst nemen we het ontbijt in het hotel.

Voor we gaan inschepen, bezoeken we eerst nog Ahrweiler. Opmerking van onze 'chauffeur-gids-reisleider' aan onze secretaris: "Ah, de VRIENDEN zijn hier al geweest? Neem jij dan iedereen maar mee naar het centrum!"


Onze boot wacht. Op de boot krijgen we ons middagmaal. Daarna is het feesten, tot 's avonds het vuurwerk begint! Onze boot vaart halverwege de vloot. Het voordeel is dat we, tijdens de vaart, het vuurwerk zien beginnen in de verte, en het einde ook nog zien als we achteruit kijken. 

Eens de duisternis invalt, begint het vuurwerk. Hierna enkele sfeerbeelden.


Na het ontbijt, eerst de bagage al naar de bus brengen !?!  Dan een laatste glas op het terras, wat rondkuieren in Bad Breising. En na het middagmaal : op naar de bus en naar Maria Laach, een uitstapje op onze terugreis.

Een goede 500m voor we bij de abdij aankomen, een mededeling van onze 'c-g-r' : "ik ga jullie seffens wegwijs maken en alles tonen". Je raadt het al? Wij trokken onze plan en hebben hem bij het vertrek gevonden waar we hem verlaten hadden : in zijn bus!

Bij het einde van de reis is het een traditie rond te gaan in de bus - drinkgeld voor de chauffeur. We wilden met de traditie niet breken, maar meer dan wat koperen sollekes en enkele broeksknopen zal er deze keer niet in de zak gezeten hebben!! Gelukkig was de boottocht meegevallen en hebben we voor de rest onze plan getrokken.

Conclusie : reizen De Vriendt, niet onze ....