28 augustus : na een bezoek aan Düsseldorf varen we naar Königswinter

Düsseldorf by night : lichten bijna uit, foyer dicht,...

                     ...Bar toe...                                      ... oogjes ook  ๐Ÿ˜ด   ๐Ÿ˜ด

's Morgens, al redelijk vroeg, wenden we de steven naar Königswinter. Wij genieten van een deftig ontbijt. Al zijn er (๐Ÿ˜’?) die voor een rare combinatie kiezen deze morgen. Of die zo opgegeten werd weten we niet, misschien zijn er vissen gevoederd? ๐ŸŸ  ๐ŸŸ ๐ŸŸ

 

Je gaat het niet geloven, maar zelfs bij het ontbijt waren er stukjes taart !


We genieten van het goede weer : in het zwembad, op het zonnedek,.. Onderweg krijgen we uitleg over de omgeving. Tijdens onze reis heeft de vaste gids vakantie. Uitzonderlijk is de eigenaar van de Statendam, op deze reis, onze gids.  Het feit dat de man Nederlander is, is voor ons geen probleem : wij zijn perfect meertalig !! ๐Ÿ‘Œ  ๐Ÿค ๐Ÿค™ 

Kleine info terzijde : de boot was Hollands, de eigenaar Hollander, maar ze hadden wel Duvel in hun drankengamma. En nog wel aan een zeer democratische prijs. Alleen hadden ze niet op een veertigtal Vlamingen gerekend. Er waren maar drie bakken Duvel aan boord!!!  ๐Ÿ‘ฟ  ๐Ÿ‘ฟ  ๐Ÿ‘ฟ  Toch een minpuntje, is het niet Claudy ?


We hebben in Königswinter de tijd om het stadje te verkennen. We moeten wel tijdig terug zijn, want vanavond is er een Indonesisch Feestmaal op onze Statendam.


We worden in het restaurant opgevangen door het personeel, in Indonesische kleding! Dat brengt ons onmiddellijk in de juiste sfeer.